maanantai 18. kesäkuuta 2018

Lapsiperheen vinkit sateiseen juhannukseen

Tänä juhannuksena taitaa sataa tai ainaki säätiedotus niin väittää. Ajattelin koota vinkkejä millä saadaan juhannuksen fiilis pysymään korkealla. Kerron omista tottumuksista ja annan vinkkejä juhannukseen.

Juhannus on aina ollut tärkeä tapahtuma itselleni lapsena. Minun tärkeimpiin asioihin kuului, koivut oven pielissä, karkit, limsat ja se kun sai valvoa niin pitkään kun jaksoi. Lapsuudessa juhannukset olivat usein poutaisia, mutta kyllä sateisiakin juhannuksia muistan.


Tärkeät järjestelyt:

  • Haetaan koivuja oven pieliin, jos ei oo kokonaisia koivuja voi kätevästi tehdä koivukimppuja astiaan.
  • Luonnonkukkakimput sisälle ja ulos
  • Kesäistä musiikkia, itse haluan pookin päälle (johtuu lapsuudesta) :D
  • Limsaa ja herkkuja pitää olla reilusti


Kevyt pressusta suoja sateelta

Juhannuksena halutaan luultavammin grillailla ja olla pihalla. Kaikilla ei ole katettua terassia ja sateen sattuessa, ei paljon pihalla tee mieli grillailla. Olen keksinyt ratkaisun KEVYTPRESSU maksaa muutaman euron ja sen asentaminen voi olla hyvinkin hauskaa, jos sen tekee porukalla. Grillaus/oleilu paikkaan kannattaa hommata vilttejä, jos tulee kylmä.

Vaatetus/pelailu

Sadesää ei ole este ulkona pelailuun ja touhottamiseen. Kannattaa katsoa jo hyvissä ajoin, että kaikille perheenjäsenille löytyy lämmintä vaatetta ja sade vaatteet. Minulla ja miehellä ei kummosempia sade vaatteita ole, mutta kertakäyttösen sadevaatteet ja kumpparit käy hyvin! Pentangueta, krokettia, sulkapalloa, ja vesisotaa voi pelata vaikka pihalla onkin vesisade, Kaikki on asenteesta ja vaatetuksesta kiinni! Ei muutako vaatteet niskaan ja pelailemaan!


Saunominen

Saunominen kuuluu juhannukseen ja se kannattaa tehdä pitkän kaavan kautta ja vaikkapa useaan kertaan. Saunan koristelu kuuluu myös meidän juhannus rituaaleihin, eli haetaan koivun oksia ja laitetaan niitä koristeeksi sinne tänne. Sauna on ensin pesty mäntysuovalla ja juhannuksen jälkeen sen saa pestä uudellee, koska koivut sotkee.
Saunaan kannattaa ottaa mukaan.
Vesipyssyt
Saunavihta (vasta)
Paljon limsaa/pillimehuja
Punkka/vesiastia, jossa lapset saa vilvotella.

Kun on otettu kunnon löylyt on aika pulahtaa lasten uima-altaaseen pihalle. Monia varmaan huvittaa näky kun raskaana oleva nainen hyppää pieneen altaaseen, mutta AIVAN SAMA on juhannus ja välillä täytyy päästä vilvottelemaan! Vesisadekkaan ei tässä tilanteessa haittaa :D (joskus sitten laitetaan se palju)


Ruokailu

Juhannuksena on yleensä aikaa laittaa ruokaa ja siihen kannattaa ottaa pikkuapurit mukaan. Meillä lapset tykkää paljon hääriä keittiössä ja mikä sen mukavampaa yhteistä aikaa.

Juhannuksen menu:

Vihreäsalaatti
(salaatti,tonnikala,tomaatti.kurkku.purjo,viinirypäle,oliivi,fetajuusto,mozzarellajuusto,ananas)
Makaronisalaatti
Maissi
Lihoja
Makkaraa
Peruna
Hedelmäsalaatti ja kermavaahto

Grillaamisen aikana on hankala saada joskus lapset viihtymään, joten suosittelen ottamaan grillaus paikalle vaikka palapelejä, kirjoja, paperia ja kynät.

Nukkuminen

Monet haluavat nukkua teltassa ja se ei välttämättä houkuta sateisessa ilmassa. Teltan voi pystyttää olkkariin ja nukkua sitten sielä koko porukka. Olohuoneeseenkin saadaan kyllä jännittävä telttaretki. Toki lapset saa valvoa niin pitkään kuin haluaa, mutta ehkä uni voittaa silti kun kömmitään telttaan rauhottumaan ja kertomaan tarinoita.

Parisuhdeaika

Lapsiperheissä parisuhdeaika saattaa unohtua, mutta kyllä juhannuksena täytyy se pieni rauhallinen hetki olla myös. Suosittelen vuokraamaan elokuvan tai lainaamaan kirjastosta hyvän ohjelman jonka saa lapsille jossain välin laittaa päälle. Silloin on aika mennä puolison viereen ja rauhoittua.

Vielä lopuksi vinkkejä:

Lautapelit
Elokuva
Legokylän rakentelua
Majojen rakentelua sisälle
Juhannustaikojen tekeminen
Saippuakuplat
Pattereiden vaihtaminen leluihin, joista on loppunut patterit.:D

Tänä vuonna juhannuksena saadaan myös rakkaat ystävät meille kylään, se on meistä kaikista mukavaa. Lapset saa leikkikavereita ja aikuset saa juttelu seuraa. Blogin kuvat ovat kesältä 2016, eli meidän eka juhannus tässä omassa kodissa.

Toivottavasti saitte jotakin vinkkejä tulevaan. Ihanaa juhannusta teille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti